Instapmodule verloskunde in Nederland

Afgestudeerd in het buitenland en wil of ben je aan het werk in Nederland? Met de door ons ontwikkelde methode 'verloskundig redeneren' verfijn je je vaardigheden en ben je helemaal klaar voor het unieke Nederlandse systeem. Tijdens dit traject van een halfjaar krijg je support op maat van ervaren verloskundigen.

“Choosing where and how you will give birth is one of the most important preparations you can make for a good breastfeeding experience.”
Ina May Gaskin, midwife

Iets voor jou

Onze instapmodule is een aanvulling op het diploma dat je als verloskundige in het buitenland in ontvangst hebt mogen nemen. In dit traject dichten we de kloof die bestaat tussen de verloskunde in het land waar je bent afgestudeerd en het Nederlandse systeem. We richten ons in dit traject op het ontwikkelen van een goede wetenschappelijke manier van verloskundig redeneren. Daarnaast gaan we je ook begeleiden bij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling als verloskundige. Ons startpunt? Jouw huidige kwaliteiten en competenties! Van daaruit gaan we kijken welke competenties je verder wilt ontwikkelen om de verloskundige te worden die je wilt zijn.
Wij geloven dat deze instapmodule jouw eerste kilometers leuker, veiliger en minder overweldigend maken. 

Resultaat

Dit traject is bedoeld voor net afgestudeerde verloskundigen (<3 jaar) die de opleiding in België hebben gevolgd. Het Nederlandse systeem verschilt op een aantal punten wezenlijk van het Belgische systeem. Voordat je in Nederland zelfstandig aan de slag gaat is het van belang om je daarom bij te scholen. Na dit traject ben je in staat om verantwoorde zorg te leveren vanaf het allereerste moment zonder dat je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat en in het diepe wordt gegooid. Het support gedeelte is daarbij ook een belangrijk aspect. Wij besteden veel tijd aan het integreren van theorie in praktijk onder andere door wetenschappelijke onderbouwing te vertalen naar het werkveld en aan het ontwikkelen van je eigen visie op basis van zowel je praktijkervaring als casuïstiek. Alle aspecten van het ontwikkelen en uitvoeren van beleid binnen de verloskunde gedurende de prenatale, natale en postnatale fase komen aanbod.

programma

Het traject omvat 6 trainingsdagen en support gedurende 6 maanden.

 • Dag 1 Kennismaking& meer
 • Dag 2 Verloskundig redeneren
 • Dag 3 Casuïstiek prenataal
 • Dag 4 Casuïstiek nataal
 • Dag 5 Casuïstiek postnataal
 • Dag 6 Verloskundige in 2025

Het support traject omvat begeleiding door ervaren verloskundigen waarmee je 1-op-1 kunt sparren over moeilijke situaties, praktijkervaringen en je persoonlijke ontwikkeling. 

Ook zullen wij de intervisie in dit traject begeleiden. De groep zal bestaan uit maximaal 10 startende verloskundigen (< 3 jaar geleden in België afgestudeerd). Gedurende dit traject zul je veel leren van en met elkaar.

Plaats & data

2024-2025

5 maart 2024 start alweer de zesde groep met dit unieke traject.
De andere data zijn: 2 april-7 mei-28 mei-18 juni en 2 juli.
Na de zomervakantie starten we met de volgende groep op 3 september.
De andere data zijn: 1 oktober-5 november-3 december-7 januari en 4 februari
De groep zal steeds uit maximaal 10 verloskundigen bestaan. Door de intervisie met andere startende verloskundigen haal je individueel het meest uit dit traject.
De bijeenkomsten vinden plaats in Tilburg op een makkelijk bereikbare locatie met gratis parkeren. We beginnen telkens om 9.30 en eindigen uiterlijk 15.30 Geef op het inschrijfformulier aan wanneer je wilt starten.

Interesse?

Laat het ons weten en we nemen contact met je op.
Voor de start van het traject plannen we een telefonisch intakegesprek om de wederzijdse verwachtingen af te stemmen voordat je besluit om deel te nemen.

Kosten

Deelnameprijs € 950,-

Toelichting

Dit bedrag is inclusief intake, syllabus, uitgebreide lunch en een attentie (op dag 1). Exclusief BTW.

Het is ook mogelijk om per maand te betalen (6x 158,30 excl. btw) 

Lees meer over dit traject in onze blog Verloskunde in Nederland

Inschrijven

  Instapmodule verloskunde in Nederland

  Ervaringen

  Het is een hele praktische cursus waar meteen veel geoefend wordt met dingen die anders zijn binnen het Nederlandse systeem. Mijn plannen om in Nederland te gaan werken zijn concreter geworden en schat ik nu ook in als haalbaar.
  Renske
  Wat mij het meeste aansprak was de casuistiek besprekingen met collega's, het gebruik van ALECOBO, telkens stapsgewijs de punten afgaan en de huiswerkopdrachten tussen de trainingen door.
  Jasmijn