Verloskundige in balans

Ontspanning en bewustwording met beide voeten op de grond. In een meerdaagse training kom je vanuit je Doe-modus naar je Zijns-modus. Thema's die helemaal toegespitst zijn op het bijzondere leven van jou als verloskundige. Ervaar zelf hoe drukte en stress plaats maken voor meer rust en ontspanning.

“Midwifery is the very stuff of drama. Every child is conceived either in love or lust, born in pain, followed by joy or sometimes remorse. A midwife is in the thick of it, she sees it all".
Jennifer Worth, Call the midwife

Iets voor jou

Deze training is bedoeld voor verloskundigen die bewust op zoek zijn naar de juiste balans in hun werk- en privéleven. Als je ook vaak het gevoel hebt dat er te weinig uren in een dag zitten, dat je de hele dag aan het rennen bent dan is deze training iets voor jou. Verschillende ontspanningstechnieken zullen aanbod komen die jou bijvoorbeeld gaan helpen om makkelijker in slaap te komen tijdens of na een drukke nachtdienst. Merk je ook dat als je moe bent, je meer trek hebt in zoetigheden? Wij gaan in op de achterliggende theorie en je ontvangt van ons tips om een gezond voedingspatroon in een onregelmatig leven te passen. 

Resultaat

Na deze training heb je inzicht in hoe je van spanning naar ontspanning gaat. Ervaar je meer rust en overzicht in je hoofd. Je bent je meer bewust van jouw lichaam en jouw ademhaling. Je hebt kennisgemaakt met verschillende technieken en hebt ervaren wat bij jou persoonlijk het beste werkt. Je hebt geleerd hoe je ook in een onregelmatig leven gezonde voeding kunt inzetten om je prettiger te voelen. Kortom: bereik een optimale werk-privé balans.

Programma

In samenwerking met Mijntje van Berkel-Brekelmans, oefentherapeut Cesar hebben wij een inspirerend en afwisselend programma ontwikkeld. We laten je kennismaken met verschillende technieken. Met diverse oefeningen (nee, echt geen rollenspellen) maak je je deze technieken snel eigen en kun je ze dagelijks toepassen.

  • Dag 1 Breng je leven in balans (Persoonlijk energie-en balansplan)
  • Dag 2 Haalbare weekplanningen maken (timemanagement)
  • Dag 3 Minder stress en beter slapen (ontspanningsoefeningen)
  • Dag 4 Creëer een gezonde levensstijl (i.c.m. onregelmatig werk)

Plaats & data

Online

De training (4 dagen) zal tot 5 deelnemers online te volgen zijn, vanaf 5 deelnemers kan de training ook in Tilburg plaatsvinden.

Data 2024

We starten op 23 januari 2024 weer met een nieuwe groep (de zevende alweer!). De overige data van het traject zijn 23 januari- 19 maart en 16 april.

Tijden

De online training start telkens om 9.00 en eindigt om 13.00. Er zitten voldoende pauzes in het programma om tussendoor even te ontspannen en los te komen van het beeldscherm. Indien de fysieke bijeenkomsten door gaan zullen de tijden van 9.30-14.30 zijn.

Details

Verder informatie, over bijvoorbeeld het inloggen voor de training ontvang je na inschrijving per mail.

Accreditatie

Het trainingstraject ‘Verloskundige in balans’ is door de KNOV geaccrediteerd voor 16 punten in categorie A.

Kosten

Deelnameprijs €470,-

Toelichting

Dit bedrag is inclusief syllabus en een attentie (toegestuurd voor dag 1).

Exclusief BTW.

Inschrijven

    Verloskundige in balans