Van startende verloskundige naar verloskundige expert

In dit traject van een half jaar ga je bouwen aan de basis van je carrière. Na je beëdiging als verloskundige ben je enthousiast begonnen aan je eerste waarneming. De tijd is voorbij gevlogen en je zelfverzekerdheid gegroeid. Nu is het tijd om stil te staan bij de toekomst. Hoe blijf je jezelf ontwikkelen in dit prachtige beroep zonder dat je langzaam uitgeput raakt door alle nevenzaken?

"The secret of getting ahead is getting started"
Mark Twain, Amerikaanse schrijver (1835-1910)

Iets voor jou

Pas na je opleiding begeleid je jouw eerste bevalling echt alleen. Deze abrupte overgang van stagiaire naar zelfstandig werkende verloskundige kan overweldigend zijn. Een ingroeimogelijkheid ontbreekt in het beroep van verloskundige; vanaf dag 1 moet je alles kunnen. In dit traject van een half jaar richten we ons op de groei van jouw professionele en persoonlijk ontwikkeling als verloskundige. Ons startpunt? Jouw huidige kwaliteiten en competenties! Van daaruit gaan we kijken welke competenties je verder wilt ontwikkelen om de verloskundige expert te worden die jij in 2027 wilt zijn.

Resultaat

Na dit traject heb je een duidelijk beeld van jouw kwaliteiten en competenties. Ook weet je hoe je verder gaat ontwikkelen in de komende jaren van startende verloskundige naar verloskundige expert.

Programma

Het traject omvat 6 trainingsdagen en support gedurende 6 maanden.

  • Dag 1 Kennismaking & meer
  • Dag 2 Type verloskundige (Kwaliteiten en competenties, visie op verloskunde)
  • Dag 3 Timemanagement (de basis maar ook inzoomen op rooster, voorbereiding spreekuur, rapportage, prioriteiten, elimineren tijdverslinders)
  • Dag 4 Klaar voor de toekomst (de vitale verloskundige)
  • Dag 5 Trends in de geboortezorg (integrale geboortezorg, case-load, begeleiden thuisbevalling, zorgvragen buiten de VIL)
  • Dag 6 Verloskundige in 2027 (passie-roeping-werk-toekomst, hoe zie jij je zelf als verloskundige expert over 5 jaar)

Het support traject bestaat uit begeleiding door ervaren verloskundigen, waarmee je 1-op-1 kunt sparren over moeilijke situaties en praktijkervaringen.

Ook zullen wij de intervisie in dit traject begeleiden. In de groep is plaats voor maximaal 10 startende verloskundigen (< 3 jaar geleden afgestudeerd). Tijdens dit traject leer je veel van en met elkaar.

Plaats & data

Start in 2024

19 maart starten we weer met een nieuwe groep (de 5e groep inmiddels!).
De groep zal uit maximaal 10 verloskundigen bestaan. Door de intervisie met andere startende verloskundigen haal je individueel het meest uit dit traject.
We starten op 19 maart en de andere data van dit traject zijn: 16 april, 21 mei, 25 juni, 10 september en 8 oktober.

Plaats
De bijeenkomsten vinden plaats in Tilburg op een makkelijk bereikbare locatie met gratis parkeren. We beginnen telkens om 9.30 en eindigen uiterlijk 15.30

Interesse?

Laat het ons weten en we nemen contact met je op. Voor de start van het traject plannen we een telefonisch intakegesprek om de wederzijdse verwachtingen af te stemmen voordat je besluit om deel te nemen.

Accreditatie

Het trainingstraject  ‘Startende verloskundige’  is door de KNOV geaccrediteerd voor 16 uur in categorie A en 18 uur in   categorie D.

kosten

Deelnameprijs € 950,-

Toelichting

Dit bedrag is inclusief intake, syllabus, dagarrangement uitgebreide lunch en een attentie (op dag 1).

Exclusief BTW

Inschrijven

    Startende verloskundige